22 november, 2017

Att arbeta på Microbus

Att arbeta på Microbus


Electronic Signs Since 1983

Microbus är ett expansivt och dynamiskt bolag som utvecklar, producerar och marknadsför nyckelfärdig teknologi. Microbus etablerades 1983 som ett Svenskt fristående elektronikföretag.

Vi som jobbar här är en mix av ingenjörer, tekniker och säljare samt några som sköter administrationen. Vi är ett aktivt gäng som hittar på mycket kul tillsammans. Varje vår åker vi på en gemensam vårresa som bekostas av Microbus.

På dessa resor har vi kul ihop, äter och dricker gott och besöker sevärdheter på dagen och pubar på kvällen med nattsudd framåt småtimmarna. De senaste åren har vi bl.a. besökt, Vilnius, Warszawa, Hamburg, Belgrad, Budapest och Tallinn.

Kort sagt är vi ett kul gäng med humor kombinerat med en hög kunskapsnivå. För att nämna något av våra ingenjörers lekfullhet så är t.ex. samtliga datorer i vårt nätverk döpta efter våra favorit ölsorter. Vi tror på idén att kombinera ett roligt arbete med ett seriöst tekniskt arbete, har man kul på jobbet gör man också ett bra jobb.

MEG

Microbus VD, Jan Niskala har infört en egen lite udda helgdag som inträffar runt Påsk varje år. Helgdagen MEG – Microbus Easter Games.

Denna helgdag är man på sin arbetsplats som vanligt men hela förmiddagen går åt till att bygga om/ställa iordning verkstaden till en spelhall. Vi monterar upp bildskärmar och olika spelkonsoller, vi köper in några mjuka soffor på loppmarknaden (återlämnas till loppmarknaden dagen efter).

Sedan 2012 har vi som tradition att spela konsollspel på stora LED-skärmar (storbildsskärmar) både utomhus och inomhus. Efter lunch så startar turneringen fördelad på de olika konsolerna och PC-spelen. Microbus bjuder på pizza, snacks, öl, vin och drinkar. Easter Games vinnaren utses på kvällen och vinner både äran och ett fint pris.


Microbus personalevent

När Microbus bjuder på ett event är det ofta frikostigt med både mat o dryck. Eftersom medelålder är relativt låg och en del av oss ännu inte har familj har Microbus en tradition av att göra saker ihop utan att ta med respektive. Bjudningar och event brukar variera. Ska det vara ett klassiskt Julbord äter vi på någon av de mest erkända och bästa restaurangerna i Malmö, Köpenhamn vid något tillfälle valde vi att äta julbord i Reykjavik.

Andra resor och äventyr

Vissa år arrangerar vi en grillkväll andra år har vi kräftskiva. Vi har även emellanåt andra aktiviteter såsom frisbeegolf, gokart och annat kul.

Vi har sammarbetspartners i Norge, Danmark, Ungern och Kina. En del av våra tekniker, säljare och inköpare besöker våra partners några gånger per år.

Våra tekniker och ingenjörer har även en del resdagar i Sverige. Vi säljer installationer och driftsättningar av produkter i hela landet från Smygehuk i söder till Kiruna i Norr. I samband med dessa affärsresor händer det att en del passar på att ta ut semesterdagar för att tillbringa lite mer tid i landet eller på orten.